Så går ett reportage till

Jag söker alltid spännande hem och trädgårdar för reportage. Har du ett hem med charm och personlig stil, eller en vacker och harmonisk trädgård? Kanske har du ditt drömkök, eller ett pittoreskt lusthus? En del av en trädgård eller ett hem kan bli ett fint reportage, även om ni fortfarande jobbar med helheten. Hör av dig nedan om du skulle kunna tänka dig att få besök av mig och en fotograf.

Vi återkommer snarast och ber kanske om ett par bilder eller att få komma förbi och titta om vi tror att ett reportage har potential att bli publicerat. Tidningarna kan vara ganska bestämda med vad de vill ha och naturligtvis måste det gå att få ihop tillräckligt med bilder. Förhoppningsvis kan vi gå vidare och boka in en tid för fotografering och intervju.

Ett besök tar normalt mellan 2-4 timmar beroende på hur mycket som ska fotograferas. Från hem brukar tidningarna vilja ha både interiör- samt exteriörbilder och de flesta vill även ha med bilder på familjen, eller delar av den. Att hela familjen ska vara med på en bild är inget krav.

Ofta hjälper fotografen till att ”styla” lite för att bilderna ska bli bra, men du bestämmer själv hur ditt hem eller din trädgård ska se ut. Målet är att visa upp ert hem eller trädgård på bästa sätt och att ni ska känna er nöjda med reportaget.

Det utgår ingen ersättning för att vi gör ett reportage. När fotograferingen är gjord redigerar fotografen bilderna och ett förslag till reportage skickas till flera olika redaktioner.

Om det säljs, publiceras sedan ett urval av bilder som redaktionen på tidningen väljer ut. Ni får läsa reportagetexten innan den går till tryck och sedan låter vi er naturligtvis veta i vilken tidning det hamnar och när. Många förlag skickar även ut en tidning till familjen!

Då vi jobbar på frilansbasis vet vi oftast inte i förväg i vilken tidning reportaget hamnar. Ibland kan man se sitt hem eller trädgård i tryck snabbt, andra gånger tar det längre tid. Ibland kan reportaget sedan också säljas vidare till en utländsk tidning.

Hör av dig!

Är du fotograf och behöver text till dina bilder?

Hör av dig!

Onäng OrdsMedia, Frillesåsvägen 783,
439 63 Frillesås. Tel 0760-476742.
Godkänd för F-skatt.

Foto:Marie Onäng

Berätta om ditt hem eller din trädgård

Vad heter du? *

Din epost *

Var bor du? *

Beskriv lite kort ditt hem eller din trädgård: *

Har ditt hem/din trädgård tidigare synts i ett reportage?

 Ja Nej Inte än, men jag har haft en fotograf/skribent på besök.